Buna ziua!

Avand in vedere Decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, incepand cu data de 16.03.2020, va aducem la cunostinta urmatoarele articole:

Art. 39 – Certficatele de incadrare a copilului intr-un grad de handicap si atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protectia copilului, precum si certificatele de incadrare in grad si tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a caror valabilitate expira in perioada de urgenta declarata, isi prelungesc valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta.

Art. 40 – Certificatele de acreditare a furnizorilor de servicii sociale si licentele serviciilor sociale, provizorii si de functionare, a caror valabilitate expira in perioada de urgenta declarata, isi prelungesc valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta.

Astfel, va adresam rugamintea sa faceti cunoscut tuturor persoanelor ca, toate certificatele de handicap, adulti si copii, care expirau in aceasta perioada isi prelungesc valabilitatea cu 30 de zile, cat va dura situatia de urgenta.

 Pentru cei care nu au avut certificat de incadrare intr-un grad de handicap si nu pot amana depunerea documentelor,  ramane valabila procedura de transmitere emisa anterior, prin email:

– pentru copii: sec_copii_ph@yahoo.com;

– pentru aduti: sec_adulti_ph@yahoo.com.